søndag den 26. juli 2009

Styrketræning. Derfor skal du absolut dyrke styrketræning!

Af: Lars Rantzau

Mange, der træner i et fitnesscenter, siger, at de går til styrketræning, blot fordi de træner med håndvægte. Men at træne styrketræning for at få motion er naturligvis en god ting, hvad vi så end vælger at kalde det.

En støt stigende gruppe mennesker, der dyrker styrketræning, gør det af kosmetiske grunde. De melder sig ind i et fitnes center for at træne styrketræning, og for at opnå større kropslig skønhed gennem vægttab. Mange mennesker i alle aldre stræber ved hjælp af fitnes efter at få et bedre udseende. Samfundsidealet i dag er også, at vi skal se mere atletiske og smukke ud. At have mere muskelmasse og lavere fedtprocent er eftertragtede attributter på dating-markedet.

For at øge vores fedtforbrænding kan vi bruge forskellig metoder som en cykel, dyrke aerobic eller løb. Nogle mennesker kan med fordel få kostvejledning samtidig med at de melder sig ind i et af de smarte træningscentre. Ofte har vi brug for et tilrettelagt træningsprogram som passer til os. Det kan enten være fordi vi er under en graviditet eller genoptræning, og vi derfor ønsker at træne med vægte.

Der er mange modeller, ikke kun fitness modeller, der bruger styrketræning eller bodybuilding til at træne og tone deres kroppe med. De styrketræner op til flere gange om ugen i deres lokale træningscenter for at få mere styrke og udholdenhed. Har man et job, der kræver, at man er på benene i mange timer i træk, kan selv lidt gymnastik hjælpe på muskler og stivhed. Styrketræning kan give det ekstra, der skal til for at kunne håndtere en lang arbejdsdag, og desuden også hjælpe til at minimere stress.

Men fælles for mange, der dyrker styrketræning, er, at det ofte gå hen og bliver en livsstil. Først starter vi måske ud med, at vi vil tabe et par ekstra kilo, eller bare komme lidt i form igen. Måske er sommeren ved at nærme sig, og vi har lyst til at kunne passe vores badetøj. Vi vil gerne se godt ud og kunne vise vores mavemuskler frem på stranden eller på sommerferien. Styrketræning er en hurtig måde at kunne ændre vores figur på. Sammen med en fornuftig kostplan til styrketræning, kan vi smide overskydende fedt lettere og få en flot krop.

Vi kan også indtage nogle effektive kosttilskud og måske købe et anbefalet mærke i proteinpulver, fx whey, til at øge vores velvære. Protein og selv kreatin, der er nogle af de få kosttilskud som stadig anbefales til styrketræning, kan med fordel bruges i forbindelse med vægtløftning eller vægttræning.

Styrketræning er i sig selv ikke målet for de fleste. Dette ændrer sig, og kan gå hen og blive en hel livsstil. Efterhånden som tiden går, og vi ser, hvilke forandringer vi kan skabe i vores krop og med vores muskler, bliver vi motiverede til at fortsætte. Vi bliver mere vedholdende og begynder at gå mere op i vores kost og derigennem får vi endnu mere ud af vores styrketræning. Snart er styrketræning gået hen og blevet en livsstil der vil blive en del af os i mange år frem.

Så hvad end vi ønsker at træne; fodbold, håndbold, cykling, spinning eller andet, er styrketræning altid et godt supplement til vores personlig træning. Hvis man er gravid kan selv svømning, stavgang eller pilates træning kombineres med styrketræning. Har du ikke så meget erfaring med bold og spil, er der heldigvis gode nyheder; nye montionscentre og fitnesscentre, hvor du kan træne skyder op over alt. De fleste fitnescentre har altid en personlig træner tilknyttet som kan lave gode træningsprogrammer af enhver slags. Download her: http://musclex.dk/1/ et computerprogram til styrketræning, fitness eller bodybuilding.
Forfatter resurse box:- Lars Rantzau. Personlig træner og kostvejleder. Læs mere her: http://musclex.dk/1/

Artiklen er fra Gratis Artikler

Ingen kommentarer:

Tilpasset søgning

Følg med her for aktuelle nyheder......